• 034/312-666
  • Email info@ucilistelink.hr

Iskustva roditelja/polaznika


Moja kćer već četvrtu godinu uči engleski jezik u Linku, sada je peti razred osnovne škole . Obožava četvrtak jer je to dan za Link. Svaki četvrtak vraća se s novom knjigom (knjižicom) iz Linkove knjižnice , uči i zadaće piše sa zadovoljstvom. Zadovoljni smo napretkom , iskreno nismo se nadali da bi već čitala na engleskom i pisala lektiru ali  to je za nju zabava . Kao u nekoj reklami Link je u našoj obitelji  sinonim za nešto lijepo, dobro , pozitivno i njena braća se raduju jeseni kada će krenuti na engleski u Link. Na jesen ćemo imati tri đaka u Linku i tako je sve rečeno.

Ankica Ćavar


Osim načina rada s polaznicima u školi stranih jezika Link posebno mi se svidio odnos i pristup nastavnika i djelatnika škole prema svakom ponaosob. Iz toga odnosa vidjelo se da je školi stalo ne samo da ima polaznike nego da svatko jezik i nauči. Zbog toga sam u školu upisala i sina. Sviđalo mi se što su nastavnici uvijek bili zainteresirani i za ono što on uči u redovnoj školi te se raspitivali treba li mu i tu pomoći u svladavanju nastavnog gradiva.

Ljilja Marić


Sedam je navečer. Onaj radosni dio dana kada odlazim u svoj svijet, u “ Link “. Spremanje knjiga i bilježnica, uzbuđenje, adrenalin kao nekada. Još jedan dan u tjednu, drugi po redu, kad se susrećem s mladošću, djevojkama koje žure iz svojih školskih klupa poslušati još jedno od mnogobrojnih predavanja iz francuskog. Tim je veselje još veće, ponovno sam s mladim školarcima mada sam svoje školske klupe napustila, pa zašto ne reći, prije 20 godina, ali ljubav prema novom jeziku ne priječi me ponovno sjesti u klupu i raditi nešto novo, meni tako drago i to sve uz osmijeh mladosti.
Svi smo na okupu, u učionici i stiže ona:naša profesorica, učiteljica, prijateljica, osoba koja s toliko truda, strasti prema jeziku prenosi nama sve zamke i za nas teške stvari, ali kad nas Ona uči ja sam u tom svijetu, potpuno kao da  sam tamo. Pisanje, čitanje, ponavljanje, oh da, puno ponavljanja, uspjeh, pa pad, ali na kraju veliko zadovoljstvo. Ponovno smo jedni drugima potpora, partneri za pomoć, poučeni novim, za nas velikim stvarima. Ma zamislite uspjeh na kraju dana reći si što želiš na drugom, jeziku, tebi dragom i podijeliti to s nekim tko te može razumijeti, prekrasno, zar ne?
Toliko sam bogata time. Sve moje želje uz malo moga truda ispunila mi je škola LINK!
Provjerite, nećete požalitit.
I na kraju: AU REVOIR, A BIENTOT
Vidimo se tamo!

Karmela


Kratki osvrt na tečaj engleskog jezika u Učilištu Link

U Učilištu Link upisao sam tečaj engleskog jezika želeći naučiti samo neke  osnove. Međutim, poslije prvog stupnja upisao sam drugi, pa treći i  četvrti. Nažalost, nisam mogao nastaviti daljnje učenje jezika. Za to  vrijeme naučio sam toliko da sam bez problema mogao čitati knjige na  engleskom (koje sam posuđivao u Linku), a u kojima je bilo korišteno do  3500 različitih riječi. Sjećam se da sam na godišnjem odmoru u hladu čitao  knjige na engleskom i bio ponosan na sebe kako sam bez problema u  cijelosti shvaćao pročitani tekst. Učenje u Linku je bio pravi izazov. Nastava je organizirana u maloj grupi  (nas je bilo 6 ili 7). Koliko je to dobro, tako je i loše, nisam mogao  "zabušavati", budući da nas je "teacherica" barem 10-tak puta u satu  tražila da odgovaramo na pitanja ili ih postavljamo jedni drugima.

Kako smo se dobro upoznali mogli smo postavljati i pitanja na engleskom i izvan  "redovnog programa" (što nam je profesorica dopustila) tako da smo vrlo  brzo uspjeli voditi i duže razgovore. Pisanje zadaće bio je posebni doživljaj. Nisam htio samo popunjavati  prazna mjesta u radnoj bilježnici, već sam pisao zadaće u bilježnicu i to  barem na dvije-tri strane. Osim teksta iz radne bilježnice ja sam uvijek  na njih nadodavao svoje misli. Svaki put kada smo trebali čitati zadaću ja  sam se javljao, a ostali su već umirali od smijeha jer su znali da ću opet  nešto provaliti ili stvoriti takvu rečenicu na engleskom koju nitko ne  može razumijeti. To je bilo samo u početku. Ali to je urodilo plodom. Ja  sam napisao rečenicu kako sam mislio da treba biti (ili sam koristio riječ  koju sam smatrao da odgovara).

Normalno, pojedine rečenice ni Indijanci ne  bi razumjeli. Ali, profesorica je ispravila tu rečenicu i objasnika kako i  zašto to ne može biti tako. Na taj način sam (a i svi ostali) vrlo brzo,  kroz zabavu naučili i trajno zapamtili mnogo pravila engleskog jezika.  Da ne bude zabune, na satu se puno radilo, puno smo dijaloga vodili  međusobno, puno se tražilo i nikako nije bilo moguće izvući se od aktivnog  rada. Ali atmosfera je bila drugačija, ipak, nismo mi školska djeca već  "ozbiljni" ljudi. Čak nam je i profesorica često govorila da joj je rad s  nama zapravo odmor i olakšanje. Mi smo je ipak poštovali kao profesora i  slušali, iako je bila mlađa od većine nas. Takav odnos ipak se ne može doživjeti u redovnoj školi i od današnjih učenika. I danas se obradujem i družim s polaznicima iz "moje" grupe kada se vidimo  u gradu. Osim jezika dobili smo i prijateljstvo i lijepe uspomene na naše zajedničko druženje i učenje u Linku. Zbog svega toga i moja kćer danas uči njemački jezik u istom Učilištu.

Goran Thür

Pomoć u učenju matematike

Nudimo pomoć u učenju matematike za srednje škole u Učilištu LINK.

UČILIŠTE LINK PARTNER BRITISH COUNCIL-a

addvantage_logo
Pripremajući polaznike za stjecanje međunarodno priznatih dipolma postali smo partner British Council-a, glavnog organizatora Cambridge ispita.

Verificirani programi stranih jezika

Svi naši tečajevi usklađeni su sa zajedničkim referentnim okvirom (CEF-a) stupnjevanja znanja prema standardima vijeća Europe. Po uspješno završenom programu izdajemo uvjerenje koje ima status javne isprave te se može upisati u e-radnu knjižicu.

Odaberite više za istu cijenu!

jezici flags

Svjedodžba i jezična putovnica

su neki od dokumenata Europass portfelja koji dopuštaju ljudima da putuju i rade u Europi predstavljajući svoje vještine i znanja stranih jezika na temelju standardnih obrazaca.
više...

Dodatne informacije

Za sve informacije obratite se u:

Učilište Link, Primorska 57
34000 Požega
OIB: 95980406546
MB:1754122
Tel/fax: 034/312-666
Mob: 098 464 004, 098 642 547
e-mail: info@ucilistelink.hr
web: www.ucilistelink.hr

Radno vrijeme: 10 – 12 i 16 – 20 sati

Za dodatne informacije ili prijavu na naše programe kliknite: PRIJAVNICA

Znanje je univerzalna putovnica

Škola stranih jezika Link d.o.o. osnovala je 2003. godine prvo privatno učilište u Požegi koje se bavi obrazovanjem djece, mladih i odraslih kroz srednjoškolsko obrazovanje, brojna verificirana osposobljavanja i usavršavanja, radionice i druge oblike obrazovanja.

Zadaća Učilišta je zadovoljstvo naših polaznika, kvaliteta usluge i izgrađen odnos prema partnerima.

 

opširnije