link_LOGO_png

POZIV NA PRIJAVU ZA POHAĐANJE PROGRAMA
VERIFICIRANOG OSPOSOBLJAVANJA OSOBA

Želiš naučiti profesionalno kuhati?

Izrađivati fine slastice?

Baviti se ugostiteljstvom i posluživanjem gostiju?

Izaberi svoje novo zanimanje i prijavi se Učilištu Link!

Ovaj Poziv je usmjeren je svim osobama motiviranima za
stjecanje novih znanja i vještina kojima se povećavaju mogućnosti za zapošljavanje i pristup tržištu rada u turizmu i ugostiteljstvu za zanimanja:

pomoćni/a
kuhar/ka

pomoćni/a
slastičara/ka

pomoćni/a
konobara/ica

Koji su uvjeti za prijavu?

U trenutku prijave, morate biti:

  • nezaposlena osoba do 25 godina starosti
  • nezaposlena osoba iznad 54 godine starosti
  • osoba s invaliditetom neovisno o dobi

 

Što dobivate programom osposobljavanja?

  • Interaktivna teorijska nastava s pripadajućom stručnom literaturom
  • praktični dio osposobljavanja u novouređenom slastičarskom praktikumu Učilišta Link te u Ugostiteljstvu Billburger koji će polaznicima pružiti mogućnost pripreme i izlaganja slatkih i slanih jela na profesionalnim uređajima te pružiti uvid u rad vrhunskih kuhara, konobara i slastičara kao neprocjenjivo iskustvo učenja i rada
  • javnu ispravu sukladno Pravilniku o javnim ispravama u obrazovanju odraslih i upis u radnu knjižicu
  • svjedodžbu o znanju engleskog jezika
  • studijsko putovanje na 25. međunarodni sajam GAST 2020 u Split (Spaladium arena 26. – 29. veljače 2020.) koji u sebi objedinjuje nekoliko sajmova: prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina, namještaja, sladoleda i slastica, kave i turizma te nudi stvaranje novog poslovnog potencijala, kontakte s vodećim tvrtkama u ugostiteljstvu i informiranje o novostima iz pojedinih gospodarskih grana;
  • posjet obrtu za slastice „Medeno srce“ koji sve namirnice za svoje proizvode poput jaja, mliječnih proizvoda, brašna i voća koriste od lokalnih proizvođača;
  • pokriće putnih troškova ili osiguran prijevoz.

 

Program stručnog osposobljavanja sastoji se od: teorijskog dijela nastave, praktičnog dijela osposobljavanja te završne provjere i dodijele javne isprave sukladno Pravilniku o javnim ispravama u  obrazovanju odraslih (upisuje se u radnu knjižicu).

Trajanje nastave određeno je nastavnim planom i programom, predviđenih  30% nastavnih sati teorijskog dijela i 70% praktičnog dijela osposobljavanja.

Provedba Programa osposobljavanja za polaznike/ce bit će u razdoblju od listopada 2019. – ožujka 2020. godine u Požegi.

Troškovi osposobljavanja i prijevoza osposobljavanja za polaznike/ce osigurani su kroz projekt „Osposobljavanje osoba u nepovoljnom položaju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu“ kojeg financira Europski socijalni fond u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Prezentacija zanimanja i uvjeta prijave osposobljavanja za sve zainteresirane kandidate/kinje planirana je za rujan 2019. godine u prostorijama Učilišta Link, u Požegi, Primorska ulica 57.

O točnom terminu zainteresirane osobe bit će naknadno obaviještene.